Sunday, July 1, 2007

مالك في الصحافة التركية

Malik ve İhvan Liderlerine ÖZGÜRLÜK!

Bildiğiniz gibi Mısır rejimi, ABD ve İsrail’den aldığı emirler gereği İhvan-ı Müslimin hareketine yönelik geniş çaplı bir yıpratma, yok etme eylemlerine başlamıştı. Mısır’da yediden yetmişe Müslüman Kardeşler hareketi ile uzak-yakın bir bağı bulunan herkes şuan ya Mısır'ın acımasız zindanlarında, ya da türlü tehditler ve baskılarla karşı karşıya.

Selef meslekdaşlarını geride bırakan çağdaş firavun Husni Mubarek yaptığı bu zulümle halkının ekonomisi için gecesini gündüzüne katarak çalışan iş adamlarını dahi hiçbir gerekçe göstermeden tutuklattı. 1958 doğumlu Hasan Malik bu iş adamlarından sadece birisi. Malik, tutuklanmadan önce ailesi ile birlikte gideceği hacc seferi için hazırlıklar yapmaktaydı.

Malik, 1980 yılında Ticaret Fakültesinden mezun oldu. 1983 yılında ticari hayata atılarak Mısır iktisat sahasına bir çok kez damgasını vurdu. Ancak ticari faaliyetlerinin yanı sıra İslami faaliyetlerini de aksatmadan ilerleten ve Müslüman Kardeşler'in finansmanlığını yürütmeye başlayan Malik’in bu yükselişi, Mısır rejimi tarafından 'devleti yıkma teşebbüsü' adı altında tehlikeli bulunarak 1992 yılında tutuklandı. Malik’in sahip olduğu şirketler kapatıldı, 200 çalışanı işsiz kaldı. 2 yıllık hapis hayatından sonra Malik, tekrardan üstün becerisini en iyi şekilde kullandığı ticari hayata başladı. Kısa bir süre sonra eski Malik'ten daha güçlü bir Hasan Malik olmuştu. Mısır’lı tüccarların en meşhurlarından birisiydi artık.

Malik hali hazırda Mısır'ın en büyük dokuma ve hazır elbise üreten fabrikalarına sahip ayrıca Türkiye’deki mobilya ve giyim alanındaki iki büyük şirketin de Mısır’daki disbiritörü. Türkiye'nin 17 markasını Mısır'a taşıyan Malik'in, şuan şirketlerine bağlı fabrikalarda çalışan işçilerinin sayısı 500’ün üzerinde. Malik, bu çabaları ile mazlum ümmetin yanı sıra Mısır ekonomisine de milyonlarca dolar kazandırmış durumda.

24.12.2006 tarihinde tutuklanmasının ardından, hücre arkadaşı ve yoldaşı olan Müslüman Kardeşler Emiri Muhammed Akif'in yardımcısı Hayrat Şatıri ile yaptığı bir açıklamada Malik, tanıdığı bir grup Türkiyeli iş adamının, daveti üzerine Mısır’a geldiğini, 50 milyon dolar tutarında yatırım yapmaya hazırlandığını, ancak tutuklandıklarını öğrenmeleri üzerine projelerini hayata geçirmekten caydıklarını, oysa yakalanmasından bir hafta önce Ticaret ve Sanayi Bakanı Raşid Muhammed ile hep birlikte görüştüklerini ve 50.000 metrekare alan üzerinde tesisler kurmak için Bakanın onayını aldıklarını, ama tutuklama yüzünden bu projelerinden vazgeçtiklerini söylemişti. Türk şirketlerinden dört ticari temsilciliği bulunduğunu belirten Malik, tutukluğunun devam etmesinin, bu şirketlerin faaliyetini etkileyeceğini ve dolayısıyla Mısır’da yabancı yatırıma zarar vereceği uyarısında bulunmuştu.

Hasan İzzeddin Yusuf Malik bir iş adamı olmasının ötesinde ülkesini dünyada en iyi şekilde temsil eden bir Mısırlı. Malik, ümmetin iftihar ettiği fasidlerin ise esir ettiği bir onurlu müslüman...

Hüsni Mubarek, hiçbir zaman halkın özgür iradesinin açığa çıkmasına izin vermeyen, her türlü muhalefeti vahşice bastıran, iktidara hukukdışı yöntemlerle gelmiş, İslam düşmanı bir diktatördür.

Mısır'da yaşayan on milyonlarca insanın sefaletinden, sistematik ve kitlesel nitelik taşıyan işkencelerden, göstermelik yargılamalar neticesinde cezaevlerine tıkılan binlerce kişinin maruz kaldığı hukuksuzluktan, idam edilen sayısız Müslümanın katlinden sorumlu bir zalimdir.

Kudüs Yolu olarak, tüm işbirlikçi zalim diktatörler gibi Mısır firavunu Mubarek'in de işledikleri suçların hesabını vereceği günlerin geleceğini hatırlatıyor ve Türkiye'deki kardeşleri olarak Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesini yürekten paylaştığımızı bildiriyoruz.

Hasan Malik, Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan tarafından Müsiad işadamları konferansı için geldiği Türkiye’de böyle karşılanmıştı.

***

3 comments:

طالب اخوانى said...

كلام جميل جدا .. بس للأسف مبعرفش تركى .. فيياريت لو فى تعليق سريع على العناوين ..

ذكريات فى جامعة المنصورة

Hamzawy said...

بعد القبض علي طلاب كلية الهندسة تم عمل مدونة
http://www.free4talaba.blogspot.com/
الحرية للطلاب و التي إن شاء الله ستكون منبر للدفاع عن حرية الطلاب و أرائهم بغض النظر عن أنتماءاتهم السياسية
و نرجو من سيادتكم المشاركة بهذه الحملة بالكتابة أو التعليق أو رسالة تضامن او تعليق بانر و لسيادتكم جزيل الشكر و العرفان


مشرف : مدونة الحرية للطلاب

Anonymous said...

والله لو اعرف حرف واحد تركي كنت ترجمتها؟؟

عموما ربنا يصبر الاستاذ حسن ويفك اسره هو جميع اخوانه